Príbeh o ZOO???

31.12.2012 20:13

Takže, tento príbeh som narýchlo spísala. Viem, nie je to žiadna sláva, ale aj tak som sa rozhodla oň s vami podeliť (aspoň s tými pár ľuďmi čo to tu navštívili :D) Je to príbeh na tému Zoo, sama som nemohla uveriť tomu že som to napísala, ale malo to byť do jednej súťaže...

 

Krádež v ZOO

Bola tmavá noc. Uzly posplietaných uličiek osvetľovali iba staré, vysoké pouličné lampy. Všade naokolo vládlo mŕtvolné ticho, sem tam sa ozvalo húkanie sovy. Lístie šumelo v zavýjajúcom vetre ktorý divoko lomcoval konármi starých dubov. Bolo to predznamenanie  silnej búrky a nepríjemných udalostí. Aj Elissa to cítila. Nervózne kráčala sem a tam pred výbehom papagájov. Ešte viac sa zababušila do teplého kabátu. Čo ak sa niečo pokazí? Môže sa stať čokoľvek a všetko sa zrúti ako domček z karát. Všetky plány i ambície. Čím dlhšie tu kráčala, tým viac sa prehlbovala nervozita. Neupokojilo ju ani keď z neďalekého krovia vyšli dvaja ľudia.

„Čo vám to tak dlho trvalo?“ oborila sa na nich Elissa.

„Všetko je pripravené“ odpovedala žena ktorá v rukách zvierala menšiu čiernu tašku. Zrejme sa rozhodla Elissinu otázku ignorovať.

„Tak teda môžeme začať“ zahlásil muž ktorý sa tu zjavil spolu s ňou.

„Ja zostanem tu, na hliadke“ vyhlásila žena a hodila Elisse tašku. Ona ju pevne schmatla a spolu s mužom sa vydali k výbehu. Mrežované dvierka boli zamknuté na zámok. To nikto neočakával. Elissa však pohotovo vytiahla spinku z vrecka. Chvíľku jej trvalo kým sa jej podarilo otvoriť klietku. Potom sa dvierka s rinčaním otvorili a vŕzganím otvorili. Obaja vliezli dnu a zatvorili za sebou dvierka. Nemohli si dovoliť aby odtiaľto nejaký papagáj odletel, museli byť nenápadný a vziať iba to čo potrebovali.

„Mám ho“ šepol chlap a potom ukázal na veľký hrubý konár. Na ňou sedel veľký farebný Ara s prekrásnym perím a veľkým zobákom. Elissa vzala vrece a bleskovo rýchlo v ňom papagája uväznila.

„Teraz rýchlo preč“

Obaja vyšli z klietky, dvierka zaviazali povrazom a spolu s treťou osobou zmyzli v temných uličkách zoo.   

 

 

—————

Späť


Diskusná téma: Príbeh o ZOO???

Neboli nájdené žiadne príspevky.